Ja, onze coating slijt geleidelijk na verloop van tijd. Echter, deze slijtage is niet schadelijk. Onze coatinglaag bestaat uit Siliciumdioxide, wat simpelweg zand is, en dus niet schadelijk voor mens of milieu. De coatinglaag is slechts 3 micron dik en vertoont minimaal slijtage gedurende een periode van 3 jaar. Deze geleidelijke slijtage heeft geen nadelige effecten en draagt bij aan de duurzaamheid van de coating, waardoor deze consistent optimale prestaties kan leveren gedurende de levensduur van de toepassing.

Nee, onze coatings vallen niet onder de PFAS-categorie. In onze formuleringen zijn geen Fluorverbindingen of bestanddelen aanwezig. Wij begrijpen de zorgen rond PFAS en streven ernaar om milieuvriendelijke en veilige oppervlaktecoatingoplossingen te bieden. Onze coatings worden zorgvuldig samengesteld met aandacht voor duurzaamheid en naleving van milieunormen, zonder gebruik te maken van PFAS-bestanddelen. U kunt met vertrouwen op onze coatings vertrouwen voor effectieve prestaties zonder de aanwezigheid van schadelijke Fluorverbindingen.

Ja, de coating kan bij u op locatie worden aangebracht. Bij RSS Surface Technology verzorgen wij zowel de voorreiniging als het nauwkeurig aanbrengen van de coating op locatie. Ons gespecialiseerde team is uitgerust om ter plaatse te werken, waardoor we efficiënt kunnen inspelen op uw specifieke behoeften en de coating optimaal kunnen afstemmen op uw productieomgeving. Deze aanpak minimaliseert downtime en verzekert u van een naadloze integratie van onze oppervlaktecoating in uw processen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een bezoek op uw locatie.

Onze coatings zijn ontworpen om een breed scala aan belastingen te weerstaan, waardoor ze duurzame bescherming bieden in veeleisende productieomgevingen. Hier zijn enkele specificaties met betrekking tot de belasting die onze coatings kunnen verdragen:

  1. Temperatuurbestendigheid: De coatings zijn bestand tegen temperaturen tot 600 graden Celsius. Dit maakt ze geschikt voor toepassingen waar hoge temperaturen een rol spelen, zoals in bepaalde productieprocessen in de voedselindustrie.
  2. Chemische bestendigheid (pH-waarden): Onze coatings kunnen een breed pH-bereik aan, variërend van 1,8 tot en met 13. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in omgevingen met verschillende chemische samenstellingen, zoals zure of alkalische omgevingen in de voedselproductie.
  3. Hoge druk reiniging: De coatings zijn ontworpen om bestand te zijn tegen hoge druk reiniging. Dit is essentieel in de voedselindustrie, waar grondige reiniging van apparatuur van groot belang is voor hygiënische normen.

Onze coatings worden grondig getest op hun duurzaamheid en weerstand tegen verschillende omgevingsfactoren, zodat ze betrouwbaar kunnen presteren onder veeleisende omstandigheden in de levensmiddelenindustrie.

De werkzaamheid van onze coatings in de levensmiddelenindustrie is gemiddeld 2 tot 3 jaar. Deze termijn kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke gebruik, de intensiteit van de productieprocessen en de frequentie en manier van reiniging. Onze coatings zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten en streven ernaar om gedurende deze periode optimale prestaties te leveren.

Na deze periode kan het nodig zijn om de coating te vernieuwen of bij te werken om de effectiviteit te behouden. Het exacte moment van vernieuwing hangt af van de specifieke omstandigheden in uw productieomgeving. Bij RSS Surface Technology streven we ernaar om samen met onze klanten een passend onderhoudsplan op te stellen, zodat de oppervlaktecoating consistent optimale resultaten blijft opleveren gedurende de levensduur van uw apparatuur.

Ja, de coatings die wij bij RSS Surface Technology gebruiken, zijn volledig voedselveilig. We begrijpen het cruciale belang van naleving van de hoogste normen voor voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. Onze coatings voldoen aan alle relevante regelgeving en normen die specifiek zijn voor materialen die in contact komen met voedsel.

Wij streven ernaar om niet alleen efficiënte oppervlakteoplossingen te bieden, maar ook om ervoor te zorgen dat deze oplossingen geen enkel risico vormen voor de kwaliteit en veiligheid van voedselproducten. Onze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd en getest om te voldoen aan de strengste voedselveiligheidsnormen, waardoor u met vertrouwen kunt rekenen op de kwaliteit en integriteit van onze coatings in uw productieomgeving. De rapporten van de migratietesten zijn bij ons op te vragen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram