Johma Salades

Johma Salades

110 RVS-trechters en 50 normwagens van saladespecialist Johma ‘oet Twente’, zijn voorzien van RSS Ceramic coating. Door deze coating laag is de waste van salades in trechters gereduceerd met 59%.

Binnen Johma leefde de wens om restmateriaal van salades in de RVS-trechters en normwagens te verminderen. Er bleef na het legen van de trechters te veel salade plakken aan het RVS.

“Voorheen bleef er drie kilogram waste in een trechter achter, in de nieuwe situatie hebben we deze met 59% kunnen reduceren. Dat kan je echt eer van je werk noemen! We gooien nu minder salade weg, de productiviteit is gestegen, onze robots (ook een innovatieproject) hoeven minder schoon te maken en er is minder belasting op de afvalwaterzuivering.”

"RSS Surface Technology heeft fijn meegedacht en oplossingen aangedragen.”

Het project heeft van start tot realisatie zo’n 9 maanden geduurd. Volgens Daniël van der Woude, Project Engineer bij Johma, is de investering na één jaar terugverdiend. Iedere drie jaar zal de coating laag opnieuw moeten worden aangebracht, afhankelijk van gebruik, mechanische belasting en slijtage. Daniël kijkt positief terug op het innovatietraject en het behaalde rendement: “Johma groeit en innoveert, we vinden iedere keer opnieuw een betere manier om te werken. We lopen voorop in efficiënt en slimmer werken, dat blijkt ook uit dit project.”


Trechter onbehandeld
Trechter onbehandeld geschraapt
Trechter behandeld

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram