Ravensbergen

Ravensbergen

Reductie van 6% waste, 7% stijging van output.

Bij het vervaardigen van onze mueslirepen werden wij bij een specifieke productgroep geconfronteerd met een verstoring. Doordat de grondstoffen in het vormingsproces aan de zijkanten niet voldoende doorstroming hadden, was de dosering aan de zijdes onvoldoende.
Het gevolg hiervan voor ons proces was dat de repen aan de zijkanten onvoldoende konden worden gevormd. Resultaat: aan beide zijdes repen die niet voldeden aan de benodigde massa, waardoor deze repen niet konden worden gebruikt voor verkoop.

Het percentage afkeur en dientengevolge de waste was bij deze productieruns 6%.

RSS Surface Technology heeft ons geadviseerd de RSS Ceramic coating aan te brengen op de trechter waarin het product wordt opgebracht.

De resultaten waren conform wat ons was voorgespiegeld. Het product ondervindt minder weerstand en de zijkanten zijn goed uitgevuld. Als gevolg hiervan zijn alle opgebrachte repen nu op het gewenste gewicht en kunnen wij al het product gebruiken.

Door deze ingreep besparen wij op de kosten van afvoer en herverwerking. Tevens verhoogt dit onze output met 7%.

Bij de beoogde bekleding van het onderdeel met de RSS Ceramic coating liepen we tegen een probleem aan. Door een in het verleden aangebrachte teflon coating kon de RSS Ceramic coating niet worden aangebracht. RSS Surface Technology heeft dit voor ons uitstekend opgelost door deze coating door een partner te laten verwijderen.


Haco Ravensbergen Logo Mit Claim Cmyk Rz

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram