Anonieme vleesverwerker

Anonieme vleesverwerker

Bij het verwerken van gehakt is het aanhechten van vet aan de binnenzijde van de pijpen een groot probleem. De pijp slibt langzaam dicht, waardoor de toevoer van het gehakt wordt belemmerd. Daarnaast is het risico dat het opgehoopte vet onverwachts los laat. Dit resultaat in afkeur van producten en klachten vanuit de klant.

Om deze problemen te voorkomen, worden er preventief productie stops ingelast, om de pijpen tussentijds schoon te maken. Hierdoor kan het vet zich minder ophopen. Het nadeel is echter dat er veel productie stops zijn, dit kost veel tijd.

Na het behandelen van de binnenzijde van een aantal pijpen, waren de resultaten veelbelovend. Op de 2 foto’s links is een oude situatie zonder coating in de pijp. Dit is het beeld van de binnenzijde van een pijp na het verwerken van 5 gehakt kuipen.

Op de rechter foto is een met RSS Ceramic behandelde pijp te zien. Dit is het beeld van de binnenzijde van de pijp na het verwerken van 26 gehakt kuipen.

Door de pijpen te behandelen kunnen de tussentijdse productie stops vervallen en is er minder afkeur van producten.


Zonder coating
Met coating

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram